Het betere dagje uit
PARTNERS

NL Doet 2017

geplaatst op12 maart 2017

NL Doet 2017 met onverwacht bezoek Prinses Beatrix in IJsselstein                                                                       

In het afgelopen weekend, 10 en 11 maart 2017, vond voor de dertiende keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land  plaats. Dit onder auspiciën van Het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land.  NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Er zijn dit keer 9517 klussen geklaard door meer dan 350.000 vrijwilligers!

Onze voormalige Baronesse Prinses Beatrix bezocht op deze mooie zonnige zaterdagmorgen, tijdens NLdoet, de speeltuin Kloosterplantsoen in IJsselstein en stak ook de handen flink uit de mouwen!

De projectgroep NLdoet afdeling IJsselstein, als intermediair, organiseert al vele jaren dit evenement in onze stad  en vele honderden vrijwilligers waren hierbij betrokken.  De klussen werden geklaard door het college van B&W, gemeenteambtenaren en deze ook uit Montfoort en bijna alle politieke partijen die, ondanks dat deze druk zijn met flyeren voor de komende Tweede Kamer verkiezingen,  hun krachten hierbij  inzetten.  Zij waren bezig om de historische kruidentuin in het vestingplantsoen en de beleeftuin Hooghe Camp te onderhouden en hierbij Stichting Eetbaar IJsselstein te ondersteunen Ook voor de Wijktuin Achterveld-Groenvliet bestond veel belangstelling.  Kluswerkzaamheden bij de muziekverenigingen  Excelsior en Amicitia,  wandelen met bewoners van verzorgingshuis Ewoud. Pannenkoeken bakken in Mariënstein. Opknappen van  Kinderboerderij 't Eiterse Hofje.                                   Ook de Bewoners verenigingen en vele andere vrijwilligers waren wederom van de partij op verschillende locaties.

Ook dit jaar waren er weer de vaste succesnummers, klussen in de speeltuin aan het Kloosterplantsoen met daar wel een bijzondere gast n.l.  Prinses Beatrix . Bingo o.l.v. de burgemeester in Isselwaerde, kaarten, spelletjes  en vele ontspannende uurtjes in alle zorgcentra, s.  Het grote succes de gratis seniorenmaaltijd voor ca 85 inwoners van IJsselstein in de Oase  waar de Lionsclub al jaren de bediening verzorgt met als  sponsor ”Supermarkt  Plus/Schimmel’’ en ”Meester kok Jan Brouwer”.  Dit alles onder de klanken van Het IJsselsteinse  Zeemanskoor.  Een groep van rond de veertig stoere zeebonken. 

Meer informatie kunt u vinden op deze site.

                       © Verslag en foto’s;  Hans van Dis

 

Terug naar overzicht

NLdoet in IJsselstein

Het was wederom een groot succes.
Zeer bedankt vrijwilligers!
Klussen 2017

NLdoet Nederland

Meedoen of klus aanmelden?
Ga naar de landelijke website
Klik hier voor info