Het betere dagje uit
PARTNERS

NL Doet 2014 een groot succes!

geplaatst op25 maart 2014
Onder auspiciën van het Oranje Fonds is de projectgroep NLdoet IJsselstein als intermediair vele maanden in touw geweest om vele honderden mensen aan te sturen om van NL DOET 2014 een succes te maken. 
 
Een impressie. 
In het afgelopen weekend, 21-22 en 23 maart 2014 vond voor de 10e keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land  plaats. Onder auspiciën van het Oranje Fonds  staken vrijwilligers in heel Nederland de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Er zijn meer dan 8700 klussen gedaan en ca 320.000 vrijwilligers staken de handen uit de mouwen.  Tijdens deze NLdoet dagen heeft men ervaren hoe leuk en dankbaar het is om eens iets belangeloos voor een ander te doen. Steeds meer mensen maar ook bedrijven beseffen namelijk dat het in de wereld niet alleen om geld draait.
 
De gemeente IJsselstein is vanaf het begin zeer actief hierbij betrokken.  Zo zit in de projectgroep een afgevaardigde. Een klussende burgemeester en wethouders, gemeentesecretaris, griffier, gemeenteambtenaren van de U.W. samenwerking gemeente IJsselstein en Montfoort, 7 van de 8 politieke partijen,  stichting Pulse en vele anderen waren vertegenwoordigd. Bedrijven hadden hun personeel uitgeleend om een steentje bij te dragen. 
 
Bij het monument ‘’De Ommedracht’’ in de wijk Achterveld en in het Vestingplantsoen hielpen velen mee om stukjes  stadskruidentuinen te gaan realiseren en grootonderhoud te plegen op initiatief van Stichting Eetbaar IJsselstein.
Jongeren uit IJsselveld-Oost waren aanwezig in de Woon-zorgcentra. Zij deden  spelletjes en werden gekoppeld aan ouderen.  "Zo brengen we jong en ouder met elkaar in contact en daaruit zijn al leuke blijvende contacten ontstaan."
 
Dit jaar waren er weer de  vaste succesnummers, zoals de feestdagen in alle Woon-zorgcentra, een High tea voor de bewoners met muzikale omlijsting  en de gratis seniorenmaaltijd voor de inwoners van IJsselstein in de Oase. De Lionsclub die al jaren de bediening verzorgt met als  sponsor ”Supermarkt  Plus/Schimmel’’ en ”Meester kok Jan Brouwer”.  Dit alles onder de klanken van het shantykoor  ’’De IJsselzangers’’.
 
Verslag  en  foto’s Hans van Dis.
 
Terug naar overzicht

NLdoet in IJsselstein

Het was wederom een groot succes.
Zeer bedankt vrijwilligers!
Klussen 2017

NLdoet Nederland

Meedoen of klus aanmelden?
Ga naar de landelijke website
Klik hier voor info